26
februar
19:30 — 21:30

100kr
Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

Foredrag med Marianne Jørgensen
“Børn, bøvl og bigballer”

Hun var bypige, var lige kommet hjem fra London og skulle i gang med at læse på universitetet. Byen og verden lå åben for hendes fødder dengang i 86, men et kys på Kalø forandrede alt.

Han havde de vildeste grønne øjne og de mest charmerende lange øjenvipper og gik i modsætning til de andre på landbrugsskolen ikke i overalls og træsko uden hælkappe. Han gjorde kur i jacomarine sejlersko.

Marianne blev hamrende forelsket i Henry, det var gengældt, og bypigen skulle med bondemanden hjem for første gang.

– Vi kører ned gennem en lille skov med træer, og så åbenbarer stuehuset sig. Det er fand’me godt med dig Henry Jørgensen, her bor du ikke. Han stiger ud, og jeg bliver siddende inde i bilen med armene over kors og nægter at rejse mig, indtil hans far kommer og åbner bildøren. Det er her, han bor. Det er ikke bare pis, fortæller Marianne Jørgensen om sit første møde med Kjeldgård.

Bor på en herregård

Hun gjorde sin entre på en herregård omgivet af voldgrave, og hvis historie går 500 år tilbage i tiden. Hovedbygningen har tre fløje med to små sidetårne.

Velkommen til et rummeligt liv på 1000 kvadratmeter tæt på den yderste kant i Nordsalling med udsigt til Fur.

Det er her bypigen startede sin forvandling til bondekone og alt det, der følger med. Tre børn, en flok medarbejdere, der skal have hjemmebag og morgenkaffe hver dag, og tilvænning i det hele taget til de leveregler, der gælder på landet.

Her banker man for eksempel ikke på, inden man går ind, har hun erfaret.

Forfatter på gården

Det er herude med udsigt til fjorden og de langstrakte enge, at Marianne finder ud, at hun kan noget med ord. De er foreløbig blevet til 15 udgivelser, både børnebøger, historiske romaner og nutidsromaner.

Sidste år kunne Marianne fejre 25 års jubilæum som klummeskribent i Landbrugsavisen. Det har hun markeret med bogen ”Børn, bøvl og bigballer”, der er inspireret af de godt 400 klummer.

– Det er både danmarkshistorie, landbrugshistorie og så er det min helt personlige udvikling fra ung mor på landet til midaldrende gråhåret kvinde med hedeture og børn, der er flyttet hjemmefra, og 1000 ting hun synes, hun skal gøre, fortæller forfatteren.

Bondekonen kunne med god samvittighed også skrive landsbyaktivist på sit CV. Sammen med andre lokale ildsjæle kæmper Marianne for at holde liv i den nærliggende landsby Selde med 290 indbyggere. Blandt andet har hun været med at starte en frivillig butik ”Seldeco”, hvor der bliver solgt kunsthåndværk, design og bøger.

——————–

Billetpris 100,- kr. incl. kaffe/the & brød hver gang.

Billetter sælges ved indgangen efter først til mølle princippet og alle er velkomne indtil salen er fyldt op.

Ved køb af et medlemskort til 30,- kr/pr. person støtter man yderligere foredragsforeningens virke.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function tribe_events_single_event_meta() in /var/www/thorningforedrag.dk/public_html/wp-content/themes/church-event/tribe-events/single-event.php:41 Stack trace: #0 /var/www/thorningforedrag.dk/public_html/wp-content/plugins/the-events-calendar/src/functions/template-tags/general.php(45): include() #1 /var/www/thorningforedrag.dk/public_html/wp-content/themes/church-event/tribe-events/default-template.php(26): tribe_get_view() #2 /var/www/thorningforedrag.dk/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/thorni...') #3 /var/www/thorningforedrag.dk/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/thorni...') #4 /var/www/thorningforedrag.dk/public_html/index.php(17): require('/var/www/thorni...') #5 {main} thrown in /var/www/thorningforedrag.dk/public_html/wp-content/themes/church-event/tribe-events/single-event.php on line 41