Open/Close Menu
Thorning Foredragsforening - foredrag om livet.....

DSC06566Den 17. januar 2017 havde Thorning foredragsforening et utroligt spændende foredrag med Anne Grethe og Helge fra “Familien på farten” om deres rejse i 5 afrikanske lande. De rejste rundt i en LandCruiser, og sov i et telt på taget af bilen. I 4 mdr. rejste de på denne måde 22.000 kilometer og kom tæt på mange farverige, spændende mennesker og fremmedartede dyr.
Der blev vist fremragende billeder fra turen, samt levende fortalt om deres oplevelser undervejs.
100 mennesker delte denne oplevelse, og det føltes lige som at være der selv.
Om deres fortid fortalte Anna Grethe, at de var startet en gang i 80erne med at have deres den-gang 3 små drenge med på udlandsture med store oplevelser. Efter det kunne de ikke undvære det, og de sagde derfor deres faste job op, og blev familie på heltid.
Det har altid været Anna Grethe, der kørte bilen, og Helge, der fotograferede.
Den rejse, vi hørte om, foregik fra november 2014 til marts 2015.
Kasserne med diverse udstyr blev stablet bag i LandCruiseren, hvorefter bilen blev sejlet til Dur-ban. Efter en flyvetur til Johannesburg og transport til Durban kunne parret så gense deres bil, og starte eventyret.
Dette blev vist på et stort lærred med Helge ved projektoren, og Anna Grethe ved mikrofonen. Det var ledsaget af dejlig afrikansk sang og musik, diverse dyrelyde, samt optagelser af nogle af de mennesker, de havde mødt. Sammen med deres fortælling og de fantastisk flotte billeder føltes det som en film, eller som selv at være med på turen.
Vi kom gennem Sydafrika på en jagtsafari og til The Big hole, hvor der var blevet fundet 3 tons diamanter samt til Kap det gode håb, som er det mest besøgte område i Sydafrika og også til det livlige Cape Town.
Herefter var kursen sat mod Namibia, som har 2 mill. indbyggere. Her blev julen fejret med en pose pulvermad i 46 graders varme.
Også nytåret fejredes her i nærheden af de flotte sanddynger, som skinnede rødligt i solen på grund af deres indhold af jern.
I det nordlige Namibia mødte de himbafolk. Kvinderne smører sig ind i en blanding af jord, okker og urter. De har flotte opsatte frisurer og kunstfærdige fletninger, og overkroppen er nøgen. De skal fungere som skønhedsideal for manden, som godt kan have 4-5 koner. Aids er meget almin-delig her.
De vasker sig aldrig, men da Anna Grethe skulle have vasket noget tøj, fik hun følgeskab af 5 ko-ner. De 5 koner havde tilsammen 28 børn med den samme mand.
I Botswana mødte de to tyske par, som også var på safari. Deres bil var ramt af et uheld med en utæt køler. De var langt ude i bushen, og de måtte vente i dagevis på, at en mekaniker kom kø-rende med en ny.
Der var en god kemi imellem dem, så de boede på den samme plads. Da den nye køler var an-kommet, valgte de at køre efter hinanden, da vejene der var ret ufremkommelige .Så kunne man hjælpe hinanden, hvis man havde brug for at blive hjulpet op af et hul. På den måde fik de 16 gode dage i selskab med de to tyske par.
Udelukkende for at se Viktoria vandfaldene kørte de til Zimbabwe, og derefter igen ind i Sydafrika, med blandt andet besøg ved og indeni verdens største baobabtræ. Herefter nye flotte optagelser fra både Lesotho og Swaziland, inden de igen havnede i Johannesburg for at flyve hjem.
I spørgetiden efter foredraget , blev der blandt meget andet, spurgt til farmoderen, der havde været med på Australien turen, hvor hun havde sprunget faldskærmsudspring. Hun levede og hav-de det godt. Hun var 104 år.

Referent: Bente Holst Nielsen

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 Thorning Foredragsforening ...om livet.
Top