Open/Close Menu
Thorning Foredragsforening - foredrag om livet.....

Det var en glad og stolt Mona Døssing der som formand for foredragsforeningen kunne byde velkommen til 112 fremmødte  –  og tog det som et skulderklap til arrangementet at så mange var mødt op til en glad og hyggelig aften.

Efter en fællessang ”Der er noget i luften” var der sang og Luciaoptog af det lokale kirkekor bestående af 10-15 børn og 2 ledere – som rigtig havde fundet stemmerne og melodien frem og sluttede med et flot julemedley inden sodavand og godter.

Så blev der budt velkommen til Jens Laurits Pedersen – der er tidligere mangeårig lærer ved Thorning skole  – han havde et indlæg om ”skolen og dens historie”.

Det blev et godt og humoristisk indlæg, der fortalte anekdoter fra hans egen barndom og liv i og omkring den skole som blev hans liv. Ja, lige fra den gamle skole hvor dansk- og kristendoms-fagene var de vigtigste (så man kunne læse i biblen) og hvor der ingen lærer var tilknyttet, men kun en degn – som tog sig af det hele og alle årgangene og over den tid da friskoleloven kom til og flere lærer blev tilkyttet og nye fag indført, såsom regning, historie og engelsk. Dette også da Danmark kom i EF – EFTA og det blev nødvendig at man kunne engelsk .

Til centralskolerne med nye læretyper og en skoleleder der skulle sætte det stærkeste hold samt opmærksomheden på elevernes behov og inddragelse samt en verden i forandring og en ”mindre” Verden.

Herefter læste Jens Laurits op fra Johannes Møllehaves ”De hellige trekonger” som en afslutning på et rigtig godt indlæg om et emne der til stadighed diskuteres og debatteres – nemlig vor skole.

Så var der kaffebord og snak inden 27  kvinder fra  Vium Gospelkor – indtog scenen og fremførte på fineste vis hvad de går og arbejder med – og det var en rigtig god oplevelse.

Aftenen sluttede af med en tradition – nemlig udlodning af de 30 stk. jule-dekorationer der endnu engang var skænket og lavet af Gunhild – Grethe og Anette og mange tak til jer alle tre for det.

Alt i alt en glad og hyggelig aften var hermed slut.

God jul til alle fra Thorning foredragsforening!

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 Thorning Foredragsforening ...om livet.
Top