Open/Close Menu
Thorning Foredragsforening - foredrag om livet.....

Foredraget med Anders Agger i Thorning forsamlingshus den 18. februar trak fuldt hus, og hver eneste stol var besat og de mange tilhørere fik en god aften.

Trods manglende søvn og jetlag efter en lang flyvetur, var det en oplagt og humoristisk mand, der i 1½ time engageret fortalte om, hvad der havde været hans baggrund for at lave fjernsyn og om selve arbejdet med at lave fjernsyn. Vi fik også indblik i nogle meget personlige oplevelser, som var drivkraften til at lave udsendelserne om hospice. Efter foredraget var der en del spørgsmål til ham, og aftenen sluttede med kaffe og fællessang.

Anders Agger har i 10 år været i en dokumentargruppe i DR sammen med nogle journalister, som har modtaget Cavling priser. Sammen med disse mennesker ” sad han bagerst i klassen, og tyggede tyggegummi” ,som han sagde , mens han tænkte, at han gerne ville lave fjernsyn om døden. Men hvordan siger man det mandag morgen til et redaktionsmøde?

For øvrigt skulle det være fra Vestjylland, og handle om ældre mennesker. I København havde man hørt om Ringkøbing, hvor Anders Agger er bosat, men alligevel. Ville det give seertal?

En ny generaldirektør var lige blevet ansat, og hendes nøgleord var: ” Lad os få væsentligheden tilbage i TV.”

Derfor blev det en tuskhandel, at Agger skulle lave en serie om kongehuset, og bagefter kunne han lave noget research om døden.

Det førte til, at han tog et frivilligt arbejde på Anker Fjord Hospice i 6-8 uger, for at komme tættere på mennesker, som har et levet liv, men også ved, at de skal dø. Hvad tænker de om det, og kunne han sætte et spejl op, så det ville blive seværdigt?

Han fortalte, at han havde en ven, som han havde kendt i 20 år, som igennem mange år havde besøgt ham i sommerhuset. Vennen var stresset af sit arbejde, men der havde ikke været noget bemærkelsesværdigt ved ham om aftenen . Dagen efter havde han taget sit eget liv.

Alle disse tanker om døden var baggrund for udsendelserne fra Anker Fjord Hospice.

© 2015 Thorning Foredragsforening ...om livet.
Top