Open/Close Menu
Thorning Foredragsforening - foredrag om livet.....

Til Thorning foredragsforenings arrangement den 25. oktober med “Spil dansk” dagen havde vi inviteret Ekkokoret fra Engesvang. Vi fik en flot koncert med vekselvirkning mellem 4 stemmig sang og fællessang. Koret kom med 24 ud af de 37 medlemmer. Det er under ledelse af Joan Frost, og akkompagneret på klaver af hendes mand Stig Skovbo. Koret har også været medvirkende i egnsspil ved Bøllingsø og Klode Mølle.

“Spil dansk” foregår i hele Danmark. Det blev indført i 2001, og afholdes om efteråret. Formålet er at skabe sammenhængskraft via sang og arrangementer.

Som æresgæst og tidligere formand i 2 omgange i foredragsforeningen var Ruth Vad blevet bedt om, at begrunde og vælge den første sang.

Herefter var det Ekkokorets tur. De har eksisteret i 25 år, og består af nogle musikalske ildsjæle, som kan lide at synge, men også vægter det sociale sammenhold. Det var tydeligt, at de havde det sjovt og hyggeligt med hinanden.

Nogle af kormedlemmerne var på forhånd blevet bedt om at vælge en sang, som de syntes særlig godt om, og de kom på skift op og præsenterede både sig selv og sangen. Nogen fortalte også en lille anekdote. For eksempel hende, der havde valgt:  “Der er et yndigt land.” Hun havde fra helt lille troet, at “Frejas sal” var fjerde sal, så det sang hun i mange år.

Aftenen vekslede mellem fællessang og korets optræden. De havde et bredt repertoire af sange, og de havde uddelt et lille sanghæfte, hvoraf nogle også var nye for os. Af korets sange fremhæves især Sebastians “Fuld af nattens stjerner” samt Agnes Obels ” Down by the river side”.

Der var nemlig nogle få engelske sange med.

Tove Ditlevsens ” Så tag mit hjerte” blev sunget stille og med stor indlevelse. Herfra fik vi ” Jagten på en morder”, som blev sunget kraftfuldt og næsten musicalagtig. Albertes “Lyse nætter” (den, der starter med ” nu kommer fuglene igen.”), var også meget flot sunget.

Koret havde i 2013 haft et sangtræf med Erik Sommer og han sagde på et tidspunkt: “Tænk, at man kan mødes og synge til ingen verdens nytte.” Det var lige det, vi også gjorde. Man bliver glade af at synge, af nærværet og fællesskabet. Og vi har tænkt os at gentage Spil dansk dagen igen næste år.

Referent: Bente Holst Nielsen

spil-dansk-dag_3-251016 spil-dansk-dag_2-251016spil-dansk-dag_1-251016

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 Thorning Foredragsforening ...om livet.
Top