Open/Close Menu
Thorning Foredragsforening - foredrag om livet.....

Adventsfest i Thorning forsamlingshus den 28. november 2017.

Med 1.søndag i advent lige om hjørnet havde foredragsforeningen inviteret til adventsfest i forsamlingshuset. Der var fuldt hus i den julepyntede sal. Adventstid er forventningstid, hvor man hygger sig i hinandens selskab og synger julens sange. Mange bruger adventsfesten til at begynde at komme lidt i julehumør.

I starten kom Thorning kirkes lille kor og sang Lucia. Der var 11 børn under ledelse af Sidse og Lene Tind Ahrenfeldt. Eneste krav til at synge i koret er, at man har lyst til at synge, og det kunne man mærke, at de havde. De sang et par sange foruden luciasangen.

Forsamlingen sang selvfølgelig også nogle sange.

Vi havde indbudt Inge Mader Jensen til at fortælle om julen. Hun er sognepræst i Sjørslev, Almind og Lysgård sogne. Hun havde valgt at fortælle om de tre vise mænd eller de hellige tre konger. Man ved faktisk ikke, om de var konger, men det går man ud fra, ud fra de kostbare gaver, de havde medbragt. Nemlig guld røgelse og myrra. Vi kender det fra julesalmen: ”Dejlig er den himmelblå” Grundtvigs salme havde oprindeligt 19 vers, og dem sang vi alle sammen efterfølgende.

Inge Mader havde lavet grundig research om emnet, og talte ud fra et nedskrevet manuskript og det var en lidt historisk fortælling, vi lyttede til.

Efter et dejligt kaffebord underholdt Thorning koret flot med flerstemmig sang. Der blev sunget flere sange og publikum sang også med på” Glade jul” og ”Dejlig er jorden.” Her behøvedes ingen sangbog. Sangen skabte en dejlig samhørighed hos de fremmødte. Koret ledes af Iben Barnwell

Til slut blev Gunhild Laursen rost for de 24 juledekorationer, som pyntede bordene. Hun har i over 20 år doneret dekorationer, hvilket vi er glade for i foreningen. De blev herefter udloddet sammen med 12 flotte julestjerner.

Referent: Bente Holst Nielsen

DSC06634 (2) DSC06632 (2) DSC06631 (2)

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015 Thorning Foredragsforening ...om livet.
Top