top of page

Adventsfest 2022

”Mors Rok” duo bestående af Peter H. Thomsen og Barbara Tholozan

30. 11.2022

Den traditionsrige adventsfest i Thorning foredragsforening blev afholdt med underholdning af ”Mors Rok”, og det skabte fornyelse og blev en utrolig dejlig musikalsk oplevelse af en meget velspillende duo bestående af Peter H. Thomsen og Barbara Tholozan. Duoen blev dannet i 2016 og udgangspunktet er Jeppe Aakjærs sange, liv og levned. Tilsammen gav de tilhørerne en dejlig optakt til julen.Peter Spillemand Thomsen er lærer, komponist og foredragsholder og er bosat ved Harrevig ved Limfjorden. Barbara Tholozan er født og opvokset i Provence i Frankrig. Hun kom til Danmark for 7 år siden. Hun er uddannet klassisk violinist, sanger og danser. Hun er nu lærer på Højskolen Mors og bosat i Bjergby. Hun taler dansk og en hel del andre sprog.


Vi fik en fortælleaften om Jeppe Aakjærs liv og værk, og fra de første toner blev slået an på henholdsvis guitar, mundharpe og violin var der en utrolig vellyd og en spillemandsglæde, der fyldte salen. Duoen havde medbragt sangblade til forsamlingen, og alt udstyr til koncerten inklusiv et bagtæppe, der viste glade tegninger fra Aakjærs liv og digtning. Aftenen vekslede mellem fortælling, optræden med flerstemmig sang og musik samt fællessange, så det hele gik op i en højere enhed, hvor der både var alvor, god underholdning og latter.


Peter H. Thomsen har en enorm viden om Jeppe Aakjær. Han er guide på Jenle, og har desuden sat melodier til over 100 sange af Jeppe Aakjær. Han udøser af sin viden på en meget humoristisk måde.

Efter et dejligt kaffebord fortsatte den gode stemning og Barbara gav os også a cappella sang med sin smukke stemme. Peter spillemand fortalte, at Barbara sang, fordi hun kunne, og han sang fordi han ikke kunne lade være.

Det var en meget vellykket aften, som sluttede med stående klapsalver.


Referent

Bente Holst Nielsen

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Thorning-Foredragsforening_logo1.png
bottom of page