top of page

Jacob Vestager Tyberg

Opdateret: 5. nov. 2022

Spil dansk

26.10.2022

I foredragsforeningen var vi spændte på et genhør med Jacob Vestager Tyberg, som på 20. år er højskolelærer i Uldum. Han var her tidligere i 2019 og var fuld af energi.


Han er eminent til at spille klaver samt underholde en forsamling, og vi blev ikke skuffede over aftenens arrangement, hvor der skulle synges efter den nye højskolesangbog.

Tidligere på året var vi så heldige, at modtage en donation fra Rotary i Kjellerup på 6000 kr. til indkøb af et nyt klaver. Med ekstra 6000 kr. fra foreningens beholdning havde vi et spritnyt klaver med hjul under og indstillelig bænk til.

Klaveret lød rigtig godt under de kyndige hænder, og Jacob Vestager Tyberg var rigtig godt forberedt

Klaveret lød rigtig godt under de kyndige hænder, og Jacob Vestager Tyberg var rigtig godt forberedt, og havde numrene, vi skulle synge, parat. Vi sang både velkendte gamle sange (Nu falmer skoven) men også nyere sange, som vi ikke kendte. Han forstod at binde sangene sammen ved at fortælle kort derom, ofte med nogle sjove kommentarer til.


I højskolesangbogen er der kommet flere Danmarkssange til, ligesom der er flere kvinder, der har bidraget med både tekst og musik. Det fik vi nogle smagsprøver på. Kvinderne belyser det liv, der leves, og det giver en dybde i sangene.


Jacob Vestager Tyberg’ søster Margrethe Vestager havde også skrevet en sang: ” Nu truer mørket, det kommer stille”. Her havde Jacob Vestager Tyberg lavet melodien til. For sjovs skyld havde de sendt den ind, og blev overraskede over, at den blev optaget i højskolesangbogen.


Ved afslutningen på aftenen spurgte Jacob Vestager Tyberg, om han måtte tage plastikken af den nye klaverbænk, for nu havde han siddet på det hele aftenen.


Der blev afsluttet med klapsalver efter en rigtig god aften.


Referent

Bente Holst Nielsen

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Thorning-Foredragsforening_logo1.png
bottom of page