top of page

Mai Bjerregaard Andersen

Adventsfesten i Thorning Foredragsforening

30.11.2021

Traditionen tro indledtes aftenen med luciaoptog med kirkernes børnekor, som også underholdt smukt med julesange under ledelse af Sidse og Lene Ahrenfeldt.


Herefter tog Mai Bjerregaard Andersen over. Hun indledte med spørgsmålet: Præst i Thorning og Grathe 2003 til 2007 og hvad så? Hun understregede, at tiden som hjælpepræst for Langballe har præget hende på en god måde.

Efter Thorning rejste hun til Sydfyn og stiftede familie, men på grund af bopælspligt har hun aldrig kunnet sige ja til en fast præstestilling. Det blev til vikarpræst i hele 12 kirker, men som hun sagde: ” Hellere vikarpræst end ikke præst. Efter 12 år som vikar i folkekirken fik hun fast stilling på Thurø og Bregninge kirke på Tåsinge. Herefter fik hun tilbudt en stilling som præst i Kirkens Korshær i Svendborg.

Hun understregede, at tiden som hjælpepræst for Langballe har præget hende på en god måde.

Kirkens Korshær blev oprettet i 1912. Den har rod i Indremission, men har aldrig været en del af den. Kirkens Korshær har 38 varmestuer i hele landet, men også genbrugsbutikker, herberger, sundheds- og stofindtagelsesrum. Det sidste er nødvendigt, da varmestuerne også bliver besøgt af narkomaner, alkoholikere, hjemløse, rodløse og socialt udsatte. Derudover har man oprettet Nikolajtjenesten, som man kan ringe til, hvis man har brug for nogen at snakke med.


I Svendborg bliver der hver dag lavet mad til 63 personer, ligesom brugerne også kan få bad og rent tøj. Præstens opgave er, udover at holde gudstjeneste, en gang om ugen at stå til rådighed for samtaler eller bare at lægge øre til med den tilgang, som hun siger, at hun ser ethvert menneske som et menneske med værdi og som skabt i Guds billede. Kirkens Korshær i Svendborg er hovedsageligt drevet af frivillige og understøttes af erhvervslivet, restauranter og private.


Ved siden af arbejdet som korshærspræst er Mai Bjerregaard også funktionspræst i Folkekirkens Tværkulturelle samarbejde i Svendborg. I et lille andagtsrum åbner folkekirken for fremmede kulturer. Der holdes internationale gudstjenester med dansk som fællessprog. Alle religioner og kristne trosretninger er velkomne. Også det arbejde er drevet af frivillige. Der er mødregrupper, sprogcafe og sommerarrangementer for børn.


Som et yderligt arbejde, er Mai fængselspræst i arresten i Svendborg, hvor der er gudstjeneste hver torsdag. For mange af de indsatte er der kun præsten at snakke med.


Efter kaffen var der udlodning af juleblomster. Bente Sørensen spillede smukt til sangene. Alt i alt en god og hyggelig aften, som Mona Døssing sluttede med en stor tak til alle.


Referent

Jonna Bitsch

111 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Thorning-Foredragsforening_logo1.png
bottom of page