top of page

Jens Grøn

Spil Dansk Arrangement

28. oktober 2021

Thorning foredragsforening havde den 28. oktober 2021 besøg af Jens Grøn til Spil og syng dansk aften i Thorning forsamlingshus.Jens Grøn er præstesøn fra Kragelund, hvor han voksede op. Han studerede teologi inden han uddannede sig på musikkonservatorium, hvor han lærte sig at spille på mange forskellige instrumenter. Han er højskolemand, og var sammen med sin kone forstanderpar på Vestbirk højskole fra 1973 til 2003, hvor de også virkede som lærere. Han bor i dag i Virklund.


Ved aftenens begivenhed havde Jens Grøn taget violin med og kort forinden havde han forhørt sig, om foreningen havde en, der kunne ledsage ham på klaver. Bente Sørensen blev spurgt, og hun trådte velvilligt til, selv om hun kun havde 3 dage til at øve sig lidt på de nye sange fra højskolesangbogen, som vi sang. De 2 dannede en fortrinlig duo og havde et godt samarbejde og supplerede hinanden godt. Den spinkle violin havde godt af nogle akkorder fra klaveret, som lagde en god bund. Der var en munter tone i mellem dem.


Jens Grøn sagde, at vi var heldige, at have fået den, men det var jo lige i den tid, hvor covid-19 lagde landet ned, men hvor også fællessangen fik en opblomstring via fjernsynet med Phillip Faber.

Vi sang kun få af de gode gamle velkendte efterårssange, for meningen var jo, at vi skulle lære mange af de nye sange at kende. I foredragsforeningen har vi fået den 19. udgave af højskolesangbogen, som Nordea velvilligt donerede os. Jens Grøn sagde, at vi var heldige, at have fået den, men det var jo lige i den tid, hvor covid-19 lagde landet ned, men hvor også fællessangen fik en opblomstring via fjernsynet med Phillip Faber. Så aftenens arrangement var første gang sangbogen blev brugt, og det knitrede i bladene, når sangene skulle findes. Det var en speciel oplevelse at være med til.


Jens Grøn havde tidligere været med til at redigere den 17. udgave af højskolesangbogen og var således nærmest specialist indenfor området. Mange af sangene havde flere forskellige melodier, nogle op til 3. Jens Grøn sammenlignede det med, at man havde 3 sæt tøj, og afhængig af stemningen kunne man vælge, hvad man syntes bedst om den dag. En sjov sammenligning.

Der var rigtig mange spændende nye forfattere og komponister repræsenteret, og vi fik et bredt udvalg af disse, i flæng nævnes Inger Christensen, Marianne Søgård, Jens Sejer Andersen samt Inger Pilgaard.


Tilhørerne blev rost for deres ihærdighed med at lære nye sange og det var bestemt en god aften, som blev afsluttet med en slags ønskekoncert.


Referent Bente Holst Nielsen

38 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Thorning-Foredragsforening_logo1.png
bottom of page