top of page

Søren Vester

Opdateret: 27. mar. 2022

Thorning Foredragsforening

24.02.2022

Det var en veloplagt Søren Vester, der besøgte forsamlingshuset i Thorning den 24. februar til foredragsforeningsmødet. Knap 120 mennesker var mødt frem for at høre den populære designer og tv vært. Vi håbede på at få nye ideer til, hvordan man får bedre landsbyudvikling. Det blev i hvert fald til en meget munter aften, hvor der var mødt folk op fra nær og fjern. Det var også dejligt at mødes igen efter en lang tid med Corona nedlukning.


Vester var godt forberedt med et PowerPoint show, som han talte ud fra. Vi startede stående med at synge. Han sagde, at det er vigtigt at synge igennem, og det kunne han høre, at vi ingen problemer havde med.


Søren Vester sagde, at det er livskvalitet, at bo i en landsby, og han fortalte ud fra, hvad han selv havde oplevet ved at flytte til Thise. Han og konen kom fra København, hvor de igennem flere år havde renoveret en lejlighed inden de købte en gammel præstegård i Thise til 1,2 millioner som de så gik i gang med at renovere.


Fordelen ved at bo i en landsby er, at man bor sammen med alle mulige mennesker, hvor man kan låne alt fra hinanden, undtagen ens kone. Man møder typisk hinanden ved at mødes hos købmanden og snakker lidt, ikke for at snage i hinandens liv, men fordi man er interesseret.

Vi skal blive bedre til at fortælle om, hvad det gode liv er her, og beskrive det med ord, og ikke bare sige, at det er godt.

I landsbyen er det fællesskaberne i foreningslivet, der giver værdi, at man har noget at mødes om, og har det sjovt. Hvis det ikke er sjovt, må man skrotte det, og starte på noget nyt, ligesom man også må somme tider må rive bygninger ned, før der kan bygges noget nyt og bedre. Man skal gøre ting ordentligt og sjovt, ellers er det lige meget.


På de sociale medier kan tonen somme tider blive lidt skinger, her er det vigtigt, at slå ned på brok, og enten aflive det ved at spørge ind til det, eller simpelthen at slette det, for at det ikke spreder sig. Husk også i den virkelige verden, at fortælle om det, du oplever som positivt hos mennesker, det smitter nemlig heldigvis også.


Søren Vester fortalte, at der i begyndelsen med Æ Brokhold var 7 deltagere til gymnastik, nu er der 52, der både synger stående efter en sangbog, og motionerer efter det, de kan, samtidig med at de har det sjovt. Herefter fortalte Vester om sine erfaringer med at lave udsendelser på fjernsyn, om i hus til halsen, hvor der ikke er nogen sponsorater. Virkeligheden er det, vi ser, og de bliver faktisk færdige på 3½ dag, og at de møder mennesker, hvor de er. Og den virkelige værdi er, at familie og venner kommer og hjælper dem, der har brug for det, så de kan komme videre i livet. I hus og haveprogrammerne er det også vist, hvis man laver fejl, og kun en tåbe frygter jo som bekendt ikke haven.


Efter foredraget var der stor spørgelyst til Søren Vester.

Det var en rigtig god aften, hvor fællesskabet var i højsædet og folk blev godt underholdt.

Vi sluttede stående med en sang.


Referent

Bente Holst Nielsen

45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Thorning-Foredragsforening_logo1.png
bottom of page