top of page

Gerda Neergaard Jessen

Opdateret: 10. nov. 2021

Sensommermøde

26.09.2021


Der var omkring 50 fremmødte i kirken og herefter i forsamlingshuset til sensommermøde med domprovst Gerda Neergaard Jessen.


Arrangementet var et samarbejde mellem menighedsrådet og Thorning Foredragsforening.

Efter en pause på cirka halvandet år på grund af corona var det rigtig godt at mødes både i kirken og til et spændende foredrag i forsamlingshuset, og i det hele taget nyde samværet og synge de gode efterårssange og nyde kaffen og kringlen, medens man fik en snak ved bordene. Bordene var pyntet med georginer fra Oda Lind Jensens have, så der var lagt op til en festlig stemning.

Foredraget var meget muntert, vedkommende og med mange positive betragtninger over livet. Det var kort sagt utrolig godt.

Gerda Jessen voksede op i Thyregod som datter i en præstefamilie, hvor der var to ældre søstre. De boede på landet og måtte både hjælpe til i familien og selv finde på, hvad de skulle lege med eller beskæftige sig med.

Som ung uddannede hun sig til teolog i Århus og efter forskellige embeder kom hun tilbage til Århus igen i sin nuværende stilling som sognepræst og domprovst. Et arbejde hun har haft et års tid. Det er et sogn med hovedsageligt mange unge mennesker, som ligger tæt på den nye bydel Århus Ø. Hun beskrev stedet som Manhattan, fordi der hele tiden bliver bygget nyt og højt.

Foredraget handlede meget om, hvordan vi kan tilgå livet og passe på ikke at blive vore egne værste kritikere og om hvordan, man kan få energi ind i livet, for eksempel gennem samvær med andre mennesker i en fast ramme. Det gælder såvel på hjemmefronten som i sociale, litterære eller kristne miljøer.

Forældres krav til deres børn er tit, at de kan blive lige hvad de vil, bare de bliver lykkelige. Det er faktisk ikke så let, hvis man er ung og forvirret. I det hele taget er der utrolig mange unge mennesker i samfundet i dag, som er angste og deprimerede, og sygehusene bruger hvert år mange milliarder på at behandle dem. Man mister let livsgnisten, hvis man ikke bliver ”set”, og mange unge bruger dagligt sociale medier, hvor de lever deres liv. Det bliver en evig kamp, hvor man hele tiden skal bekræftes i, hvordan man ser ud, har gjort eller mener.


Mennesker tænker ca. 60-70.000 tanker hver dag (ikke så sært, man bliver træt i hovedet).

Gerda Jessen sagde: ” Pas på med tanker, især de dårlige. Vær bevidst om, hvordan du taler til dig selv, og vælg hver dag en ny begyndelse, i stedet for at bruge den gamle grammofonplade, som handler om det negative, du sagde eller gjorde den bestemte dag for 14 år siden. Lad det fare, og grin lidt af dig selv i stedet.


Vi skal vogte os for ulve i fåreklæder, og ikke altid vende den anden kind til, især hvis vi møder mennesker, der ikke kan ændre sig. Psykopater findes der desværre mange af i vores samfund. Møder vi dem, må vi gå et andet sted hen, inden de dræner os for al energi.


Vær bevidst om dine egne værdier, og giv dem videre til næste generation, for eksempel i samvær, gennem bøger, sange og samtaler. Vær ikke bange for at snakke med unge mennesker om religion og værdier, de vil gerne udtrykke, hvad de mener. Kærlighed bliver ikke mindre ved at blive delt, tværtimod bliver der mere af den.

Vore liv lykkes, når vi får andre til at lykkes. Det er vores mission i livet.”


Eftermiddagen blev afrundet af sognepræst Jørgen Løvstad, som også ledsagede sangene på klaveret. Han takkede varmt for den indholdsrige eftermiddag.


Referent

Bente Holst Nielsen

385 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Thorning-Foredragsforening_logo1.png
bottom of page